2021-07-23 13:43:55• hírek • Szatmár.ro

A hajléktalanszálló lakói is ugyanolyan emberek, mint mi

"Lehet, hogy látták már a képen szereplő hölgyet az utcán. Lehet, hogy felfigyeltek már rá, ahogy üres tekintettel sétált. Ő az 54 éves Varga Katalin. Hajléktalan, ahogy sokan mások, akiket futólag látott, vagy hallott róluk. Valamikor neki is volt otthona, szülei és testvérei" - írja közösségi oldalán a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság (DAS)

A szülei halálával viszont mindent elvesztett: házat, családot és a megszokott életet. És Varga Katalinnak nagyon nehéz volt túllépni az akadályokon, amelyeket az élet elé állított. Húsz évvel ezelőtt a lányát, Carment meggyilkolták. Ez egy újabb fájdalom volt, amely a kilátástalanság felé taszította. Az utcán aludt, megfagytak a lábai. Tíz éve él levágott lábbal.


Személyi dokumentumok és remény nélkül került a hajléktalanszállóra, kevéssel tavaly karácsony előtt. Kapott ruhákat, ételt, fedelet a feje fölé. A Sürgősségi Szociális Központ munkatársainak segítségével újra lett személyi igazolványa. Ezen a héten Varga Katalin megkapta a rokkantságról szóló igazolást és a rokkantsági besorolást. De ami a legfontosabb: újra él benne a remény, hogy a holnap jobb lesz.A hajléktalanszálló lakói is ugyanolyan emberek, mint mi! - ismertette Katalin történetét a DAS.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: